Wacom Drivers
March 2018: Updated drivers released version 6.3.29-6 for Win and Mac, supporting the new Cintiq Pro 24/32 products. Download drivers and release notes here: http://www.wacom.com/support/product-support/drivers


For clicking problems with Google Chrome see:
http://www.wacom.com/en-us/support?guid ... ListPage-1

Registration
Please register our products on https://www.wacom.com/register
How do I register my Wacom device?:https://www.wacom.com/en-us/support?guideTitle=How-do-I-register-my-Wacom-device%2525253F&guideId=4244ade8-634a-433c-88b4-31d83e63226c

Tablet settings displaying multiple EK remotes

Cintiq and Cintiq Pro
VinciusPrime
Posts: 1
Joined: Sun 21. Jan 2018, 18:51

Tablet settings displaying multiple EK remotes

Postby VinciusPrime » Sun 21. Jan 2018, 19:07

My wacom tablet settings window has multiple EK remotes on the device row(First the cintiq and then SIX Ek remotes)
Does anybody else have this strange behaviour and perhaps knows the reason or solution to it?
I would like to attach an image but i don't see any option for that when posting a new topic.

/V

wacom1
Posts: 863
Joined: Tue 29. Nov 2016, 09:46

Re: Tablet settings displaying multiple EK remotes

Postby wacom1 » Mon 22. Jan 2018, 09:10

We have seen this happening sometimes with (much) older drivers, but not anymore in the last years. Make sure to use a recent tablet driver, remove/reset the settings and test. (If you are in an environment with many other users using EKRs as well, they will try to link with the EKR-dongle with strongest signal and tehn you may see multiple EKRs in your control panel).

If the problem happens again, try the dongle in another USB port - if possible test on another computer - it could be a fault in hardware.

kenmadsen
Posts: 16
Joined: Wed 4. Jan 2017, 11:43

Re: Tablet settings displaying multiple EK remotes

Postby kenmadsen » Mon 22. Jan 2018, 09:49

VinciusPrime wrote:My wacom tablet settings window has multiple EK remotes on the device row(First the cintiq and then SIX Ek remotes)
Does anybody else have this strange behaviour and perhaps knows the reason or solution to it?
I would like to attach an image but i don't see any option for that when posting a new topic.

/V



Yes, I experienced this as well with the newest driver (6.2.27-2). A reboot of the machine seemed to fix the issue though


Return to “Pen Displays”