Page 1 of 1

S Pen makes drops like a dripping ink pen

Posted: Thu 1. Aug 2019, 17:01
by Tumbler
Hi,

a few months ago we bought a Wacom tablet, the new Intuos Pro XL (with the new Pro Pen 2) - Model: PTH-860.
All the time, all was fine. But since a week or so, the pen "drips". It sounds strange, but sometimes - randomizly - I set the pen on the surface of the tablet an get a thick "digital ink drop". That's crazy and makes me angry. Because it happens many dozen times a day!

Any idea what I can do?


Cheers
Tumbler

Notice: Windows 10 (64Bit), Latest Wacom drivers

Re: S Pen makes drops like a dripping ink pen

Posted: Fri 2. Aug 2019, 13:11
by wacom5
Hi,

I suppose you mean the Pro Pen 2 or are you using a different pen?
Can you clarify a bit better what is happening? Is the pen triggering strokes when not touching the surface?
I would recommend you to contact our support - [url]https ://support.wacom.com[/url]

Re: S Pen makes drops like a dripping ink pen

Posted: Sat 3. Aug 2019, 09:23
by Tumbler
wacom5 wrote:I suppose you mean the Pro Pen 2 or are you using a different pen?


Pro Pen 2, yes. Sorry. ;)

wacom5 wrote:Can you clarify a bit better what is happening? Is the pen triggering strokes when not touching the surface?

No. If the pen touches the surface of the tablet, sometimes it makes big dots (like a damaged dripping ink pen). For example: I configured the pen in photoshop as brush with dot size 5. And then - sometimes - it happens, when the pen touches the surface it paints a big dot with size 20 (or so).

Re: S Pen makes drops like a dripping ink pen

Posted: Mon 5. Aug 2019, 07:58
by wacom5
Have you tried disabling Windows Ink?
Please follow the instructions here: https://forums.adobe.com/thread/2398372

Re: S Pen makes drops like a dripping ink pen

Posted: Tue 6. Aug 2019, 07:33
by Tumbler
wacom5 wrote:Have you tried disabling Windows Ink?
Please follow the instructions here: https://forums.adobe.com/thread/2398372

Uh ... thought, I disabled it months before. Hm ... I think the last wacom update reactivated it again. I will deactivate and test it again.

Thanks so far.