News 20.07.2020:
Dear customer, due to cookie policies we cannot allow embedding pictures from 3rd party sites any more.
In case you want to show our support teams a picture, open a case at http://www.wacom.com/support/contact-support
Thanks for your understanding.



Wacom Customer Support page: https://support.wacom.com/

Wacom Product Resources - Drivers, Manuals, Warranty Information & Others

Mac OS 10.15 Catalina Support:
https://www.wacom.com/en-de/support?guideId=015-916

Mac OS 10.15.4 Update:
What does the Mac OS warning message “Legacy System Extension” mean and why am I seeing it?

eStore Shipping
Please note that reduced UPS service might affect your region due to CoVid-19 situation. See updated details for UPS serviceshttps://www.ups.com/de/en/service-alerts.page?id=alert1

Product Registration:
Please register our products on https://www.wacom.com/register
How do I register my Wacom device?

CTL-470/K - No device connected

Intuos, Intuos Pro, Bamboo, Graphire, etc.
ellyeoss
Posts: 1
Joined: Sat 29. Aug 2020, 16:59

CTL-470/K - No device connected

Postby ellyeoss » Sat 29. Aug 2020, 17:09

Hey. I bought a tablet on the internet and now I have a problem. Wacom desktop center doesn't see the device "No device connected", the tablet's light is on, drivers is ok, I installed drivers too many times and restarted computer almost 15 times, deleted all directories before installing again. Please help me with problem.

wacom5
Posts: 1196
Joined: Tue 8. Aug 2017, 14:35

Re: CTL-470/K - No device connected

Postby wacom5 » Mon 31. Aug 2020, 09:06

Hi,
Which Operating System and which driver version did you install?
Make sure you install the right driver for your device.
https://www.wacom.com/support/product-support/drivers
Need immediate help? Contact our Support: https://support.wacom.com

WindRiver
Posts: 2
Joined: Mon 31. Aug 2020, 21:31

Re: CTL-470/K - No device connected

Postby WindRiver » Mon 31. Aug 2020, 21:47

ellyeoss
I just posted what worked for me on a CTH-460 tablet, an older model than yours. My post is awaiting review by a moderator. Anyways I uninstalled all Wacom drivers I had tried, rebooted. Then on the next attempt, I right clicked on the driver file and selected "Troubleshoot Compatibility" then let
Windows 10 select and set "Windows 8 Compatibility". After installing and rebooting, my tablet now works. I have access to Tablet Preferences and can set the pen button functions and map how much of the tablet I want to use to correspond to the monitor/screen. Keep trying, it will work.

Fillide
Posts: 1
Joined: Tue 8. Sep 2020, 20:56

Re: CTL-470/K - No device connected

Postby Fillide » Wed 9. Sep 2020, 16:58

Hi everyone! I have the same problem with an iMac computer. When I installed Catalina my CTH-470 tablet doesn't work anymore. Do you have solved the problem? I have installed the right driver version through wacom web site, but nothing. I have checked the privacy terms too. What can I do? Thank you in advance

wacom5
Posts: 1196
Joined: Tue 8. Aug 2017, 14:35

Re: CTL-470/K - No device connected

Postby wacom5 » Fri 11. Sep 2020, 13:21

That tablet model is not supported in Mac OSX since version 10.12.
Need immediate help? Contact our Support: https://support.wacom.com

thenickdude
Posts: 15
Joined: Fri 14. Feb 2020, 01:53

Re: CTL-470/K - No device connected

Postby thenickdude » Fri 11. Sep 2020, 20:35

For these Bamboo tablets on macOS, you can use my fixed driver instead which allows it to keep working on Catalina and Big Sur:

https://github.com/thenickdude/wacom-driver-fix


Return to “Pen Tablets”